Hortobágy Község weboldala

JÉGKAPARÓT OSZTOTTAK A RENDŐRÖK
Rögzítve: 2018. január 22.

A balmazújvárosi sofőrök jégkaparót kaptak az egyenruhásoktól annak érdekében, hogy a szélvédő, illetve a gépkocsi ablakai megfelelően le legyenek takarítva a jó látás érdekében.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. január 19-én a reggeli órákban ellenőrizték a város területén közlekedő gépjárműveket. A minden év telén megtartott közlekedésbiztonsági akció célja, a balesetek megelőzése és annak ellenőrzése volt, hogy a fagyos reggelen a sofőrök megfelelően elvégezték elindulás előtt – a kilátást tökéletesen biztosító – pára vagy jégmentesítést. A rendőrök a Balmazújváros és Környéke Bűnmegelőzéséért Közalapítvány által jégkaparót adtak át minden gépkocsivezető részére.
Ne feledjék, hogy a közlekedési szabályok betartásával, a körültekintő járművezetéssel és a gépkocsi megfelelő műszaki állapotával megelőzhetőek a közlekedési balesetek!
Egy férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2018. január 18-án 7 óra körül Balmazújvárosban, a Fokos utcán, amikor a Tamási Áron utca kereszteződésénél balra kanyarodott. A sofőr a kanyarodás közben a gépkocsi oldalsó üvegeinek lefagyott állapota miatt nem látta, illetve nem biztosított elsőbbséget a neki balról közlekedő kerékpárosnak, akivel összeütközött. A baleset során a biciklis nő az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.