Hortobágy Község weboldala

Minority SafePack aláírásgyűjtés
Rögzítve: 2018. március 29.

Kedves barátom!

Mi, magyarok elsőkként éltünk az európai polgári kezdeményezés lehetőségével. A 2009-es lisszaboni szerződés bevezetésekor azt mondtuk: úgy akarjuk alakítani az Uniót, hogy a többséggel egyenértékű jogok járjanak a kelet-európai országok őshonos kisebbségeinek – nekünk, magyaroknak.

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezés bejegyzésével, közel tíz éves munkánkkal a magyar ügyet elvittük Európába. Rést ütöttünk a falon, és kellő súlyt adtunk törekvéseinknek.

Az őshonos kisebbségek nem bajkeverők – akkor sem, ha ennek ellenkezőjét állítja a sokszor, sok helyen ismételt román álláspont. Pedig mi nem kérünk többet, csak a bennünket megillető jogok betartását várjuk szülőföldünktől és Európától. Magunk mögött akarjuk hagyni a kommunizmust, meg akarjuk őrizni értékeinket, nyelvünket és kultúránkat.

Április 3-án zárul aláírásgyűjtési kampányunk. Egy hetünk van tehát arra, hogy ismét felmutassuk erőnket, és a fennmaradt 25 ezer aláírást összegyűjtsük. A következő napokban még esély nyílik dolgaink menetén változtatni.

Ezért arra kérlek, most még ne dőljünk hátra! Feladatunk nem kevesebb, mint a magyar közösség vissza nem térő lehetőségéről emlékeztetni családtagjainkat, barátainkat és ismerőseinket.

www.jogaink.eu – írjunk alá jogaink védelméért!

Bízzunk magunkban! Ne bízzuk másra azt, amit ma még megtehetünk!

Baráti üdvözlettel, Kelemen Hunor