Hortobágy Község weboldala

Hortobágy község temetőjének fejlesztése, felújítása


 
 
 – A Kedvezményezett neve: Hortobágy Község Önkormányzata
– Pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-19.2.1.-45-4-17 Hortobágyi Leader Közhasznú Egyesület – Közösségi tevékenységnek helyt adó épületek és területek fejlesztése
– A projekt címe, azonosító száma: Hortobágy község temetőjének fejlesztése, felújítása
– A szerződött támogatás összege: 9.037.463,- Ft
– A támogatás mértéke (%-ban): 85%
– A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A VP6-19.2.1.-45-4-17 kódszámú pályázati projekt keretében megvalósítottuk Hortobágy község temetőjének fejlesztését és felújítását. 

A munkálatok célja, hogy a Hortobágy belterület 1089 hrsz. alatt nyilvántartott temetőkert fejlesztése és felújítása által a kegyeleti szertartások méltóbb környezetben valósulhassanak meg.

Az alábbi munkálatokat végeztük el:

Kegyeleti emlékjel építése: Ácsolt szerkezetű harangtorony épült, pihenő padokkal kiegészítve. Megépítettük a hozzá vezető térköves utat is.

Főbejárat felújítása: a meglévő faszerkezet teljes cseréje történt meg, új nagykapu és kiskapu kialakítással. A közel 40 m2 területen levő nádtető javítása és részbeni cseréje valamint a gerinc-kiképzés javítása és a teljes hosszúságú rögzítése is megvalósult.

Új kerítés építése: a meglévő betonoszlopos drótkerítés helyett 87 db fa oszlop és 84 db fa kerítésbetéttel, (egyenként 1,4 m x 2 m ) a parkoló felől kialakított nagykapu és kiskapu kiépítésével 178 méter hosszan új kerítés került megvalósításra.

– A projekt befejezésének dátuma: 2020.11.30