Hortobágy Község weboldala

Polgármesteri köszöntő

Vincze AndrásnéSzeretettel köszöntöm honlapunk látogatóit, a hozzánk utazni szándékozó kedves vendégeket, településünk polgárait!

Hortobágy – az 1966-ban létrejött 1600 lakosú község – az országban 1973-ban elsőként alapított Hortobágyi Nemzeti Park közepén, Debrecen és Tiszafüred között a 33. számú főút mentén helyezkedik el.

Itt található Európa legnagyobb kiterjedésű érintetlen füves pusztája, amely lenyűgöző élményt nyújt páratlan élővilágával.

A terület 1999-től – kultúrtáj kategóriában – a Világörökség részét képezi. A település központjában található a híres épületegyüttes, a Hortobágyi Kilenclyukú Híd, a Hortobágyi Csárda és a Pásztormúzeum, ahol a pásztorélettel ismerkedhetünk meg.

A kivételes és egyedülálló élményt nyújtó látnivalókról, az egész éves programról és a szálláslehetőségekről honlapunkon, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park (www.hnp.hu), a Hortobágyi Nonprofit Kft. (www.hortobagy.eu), a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. (www.hhgzrt.hu) és a  Hortobágyi Madárpark (www.madarpark.hu) honlapján tájékozódhat.

Látogasson el Hortobágyra! Ismerje meg a csodálatos tájat és az itt élők vendégszeretetét!

Vincze Andrásné
polgármester